HÅR YOGA ANDLIGHET

SPIIZA AB - SALONG SPIIZA - Är förkortningen av Spirituella Izabella


En bild säger så mycket-

Jag har alltid känt en väldigt nära anknytning till Italien och jag älskar landet otroligt mycket. För mig säger bilden av Medusas ansikte så mycket mer än själva betydelsen. Det är mycket intressant att sicilienarna har använt hennes ansikte i sin flagga men jag skall först förklara ursprunget och sedan min egen mening...

Insprationen för min logotyp kommer från Betydelsen och utseendet av Medusa och den sicilianska symbolen Triskelion . Det visas på Siciliens gula röda flagga, som visar en kvinnas ansikte omgiven av ormar, två små vingar, tre veteöron och tre ben i roterande rörelse.

I sin histora har Sicilien Otaliga gånger försökt att besegra eller avskräcka nästa ägare. Alla dessa händelser lämnade deras avtryck på världsöversikten av befolkningen i denna region. Människor i blodet har en önskan att skydda sitt land från hela den aggressiva världen. Denna betydelse läggs i tygens centrala symbol. Benen, som stannar stilla ut ur mitt huvud, solens strålar.

Att leva ständigt under hotet om rån är mycket svårt. Men det var andelen sicilianer. Människor sökte skydd från erövrarna. Det är denna idé som ligger till grund för tillämpningen av Gorgon Medusa i bannern. Denna mytologiska karaktär var tänkt att skydda befolkningen, samt inspirera människor att kämpa med många fiender.

Optimism de lade till tre ben och öron. De påminner människor om att deras hemland är rik, generös och bördig. Öron - ett tecken på brödkorgen, och benen, som redan nämnts, anger den milda solen. Tillsammans skapar symbolerna en konfiguration som visar de fiender som invånarna älskar sitt land och är redo att kämpa för det. Mer, som man trodde skulle de inte tolerera någon aggression.

De boende i Sicilien tyckte om Gorgon Medusas förmåga att påverka fiender. De lade sin bild på egen hand som en symbol för vapens makt och oundvikligheten av vedergällning.


Beskrivning av medusa enligt Grekisk mytologi 


Självaste Medusa ursprungar från Grekis mytologi där det framstår att hon va den enda i familjen som var dödlig.

Anledningen till att Medusa är allmänt känd är för att hon är en ormhårig, förbannad och dödlig person som förvandlar människor till sten. I själva verket var Medusa bländande vacker av sin skönhet, så vacker att alla kvinnor var avundsjuka på Medusa. Medusa ägnade sig åt gudarna. Hon blev tvungen att betala priset för sin skönhet som ett resultat av Athenas svartsjuka förbannelse då Poseidon förälskade sig i Medusa och våldtog henne i Athenas tempel. Detta framstod som en form av otrohet och athene kunde inte stå ut med att Medusa existerade. 

Athena straffade inte bara Medusa för hennes skönhet. Hon straffade också sina bröder. Athena har gjort alla tre syskonen dåliga, fula och oattraktiva. Nu har hon förvandlat allt Medusas hår till ormar. Hon hade fruktansvärda ögon, vässade tänder och gjorde henne till en varelse som inte gick att se på. Athena kunde inte hämnas Medusa och fick alla som såg på henne att förvandlas till sten. Athena tog Medusas skönhet från henne. På ett sätt fick hon Medusa att betala ett högt pris för sin skönhet. Athena kunde inte hämnas vad hon gjorde. Så hon tar hjälp av Perseus att döda Medusa.

Historierna om Medusa varierar men enligt Grekisk mytologi vilket oftas brukar vara den mest korekta är betydelsen enligt ovan. 


Min egen förklaring av  logotypen


Precis som Sicilienara ville hålla sina fiender borta och där av valde Medusas huvud i mitten valde även jag henne av samma anledning. Må fienderna hålla sig borta från mig, mitt företag och min familj och precis som i den grekiska mytologins betydelse har många varit svartsjuka på min skönhet och kanske kastat onda ögon på mig. Fick höra det iallafall väldigt mycket av mina förfäder och släktingar när jag va yngre. 

Min mormor brukade ta mig till kyrkan så att prästerna kastade heligt vatten på mig och sjöng över mig för att hålla onskan borta. Hon till och med tog mig till kyrkan i smyg för att döpa mig till Orthodox då mina föräldrar vägrade att döpa mig i kyrkan. Min pappa har aldrig varit något beundrare av kyrkor och prästen. Men det valet fick jag tydligen inte avgöra själv. Vet heller inte om mormors beskydd hjälpte så mycket då jag har varit utsatt för en heeel del ondska i mitt liv. Bland annat blivit våldtagen av en släkting som barn. Precis som Medusa blev. 

I dag är jag fortfarande döpt Orthodox men berörs inte så mycket av det då det för mig inte har någon större betydelse att någon döper eller kastar vatten på någon. Det som räknas är hur stor kontroll man har över sina egna tanka, över sitt eget liv, känslor och kropp. Me detta sagt är jag en stor beundrare av yogan vilket ursprungar från indiska och västerländska aktörer.

Och När jag tittar på bilden med medusan och de tre benen så ser jag yoga positioner (andning & träning), skönhet (hår, hud och naglar) Som påverkas så klart av centrala nervsystemet som sitter i huvudet, treenighet (fadern, sonen och den heliga anden) 

Många frågar varför jag har valt ett så läskigt ansikte utan ögon som logotyp. - "Den är bara läskig för dem som har något att frukta"

Hos mig kan du känna dig trygg. Jag kommer aldrig att lura dig. det enda du får serverat på bordet är perfet utförda tjänster och sanning. 

unsplash